Sovschema

De senaste månaderna har Sienna lagt sig 19, vaknat mellan 06 och 07 och sovit middag cirka tre timmar mitt på dagen. Detta har fungerat jättebra för oss alla, men under den senaste månaden har Sienna vaknat tidigare och tidigare, och nu är det oftare 05 är 6:30 hon vaknar. Och det är ju sådär kul. Så vi har försökt att lägga henne tidigare, vilket har varit ren katastrof. Ungen råvägrar och är övertrött och vaknar ofta ÄNNU tidigare morgonen därpå, bara för att hämnas. Men häromdagen kom jag på en lösning- att korta ner tuppluren! Än så länge är hon rätt deppig på kvällarna, men det är hanterbart och hon somnar som hon ska vid 19, och morgonminuterna har sakta men säkert börjat krypa fram mot mer humana klockslag. Så nu håller vi tummarna att det funkar! Dessutom får man chansen att väcka en härligt varm och gosig unge mitt på dagen, och lyckas tigga till sig några minuters mys medan hon mornar sig.
 
Lite taskig känner man sig när man väcker en sån här sötnos, men hon kommer vara piggare på förmiddagarna när hon har förstått det nya schemat och sover längre på nätterna, och dessutom hinner vi hitta på mer saker på dagarna.

Kommentarer
Postat av: S

L vaknar också helt galet tidigt. Tror att det är ljuset som gör det. Har fått för mig det iaf. Vi väcker också honom på dagarna. Han skulle lätt kunna sova 3h annars men han måste ju sova på kvällen sen. Hoppas du får sova längre på mornarna snart :) kram

2013-05-31 @ 09:16:03
URL: http://Lifeofabandwife.blogg.se
Postat av: Garnstump (Madeleine)

Sötnöt :)

2013-05-31 @ 10:26:46
URL: http://garnstump.blogg.se/
Postat av: Elina

Åh, sötplutt alltså och det lät som en vettig och bra förändring. Nu håller vi tummarna att det håller i sig. Allt för tidiga mornar är inte kul. Kram :)

2013-05-31 @ 11:57:01
URL: http://www.volanen.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0