Psykbryts uppdatering

Efter mitt lilla psykbryt i tisdags tänkte jag att det kunde vara läge att berätta att jag nu har återhämtat mig. Ungarna är positiva när jag undervisar i engelska och visar till och med intresse för läxorna (jag kan ha mutat dem, men vadå? I krig är allt tillåtet, typ), vilket jag kan känna är det viktigaste. Dessutom har jag vid ett kaostillfälle lyckats lugna dem på egen hand, och haft dem sittande vid sina bänkar lagom till läraren kom. Må vara att en elev satt utanför dörren och grät, och att där var en elev som inte tillhörde klassen vid en bänk, men hey, man kan inte begära perfektion, right? Jag har även sett den bra läraren misslyckas med att lugna klassen, vilket gav mig hopp inför framtiden då det inte bara är mig de ignorerar, och jag har sett en elev som lyder mig lacka loss på en av skolans bästa pedagoger. Så jag är rätt nöjd med mig själv för tillfället. Visserligen har jag mejlat en privatskola för att sätta upp Sienna i kö redan nu så att hon inte råkar ut för såna här dårhus i framtiden, men som arbetsplats är det en kul utmaning. Tyvärr får man dock höra hemska historier varje dag. En kille som var stökig bröt ihop totalt när jag gick ut för att ringa hans pappa, och när jag lugnat honom lyckades jag luska ut att han kommer att få stryk av en äldre bror om jag ringer hem. Jag struntade i det telefonsamtalet. En annan kille som jag inte riktigt kommer överrens med har tydligen svårt för alla vuxna, då han enligt en annan lärare "sett en familjemedlem dödas". Jahapp. Trist för dig, men nu vill jag att du sitter ner och räknar till 20 på engelska för mig. Typ. Svårt att veta hur mycket man kan kräva, och hur mycket man kan pressa dem. Men i alla fall, de senaste dagarna har varit bra dagar, och nu har jag lite hopp för framtiden igen.
 
Och hur kan man inte vara positiv när en sån här liten sötnos väntar på en när man kommer hem? Kim har varit sjuk de senaste dagarna, och hemma från jobb, så han har hämtat Sienna från dagis. Helt underbart att få en glad unge serverad när man kommer hem.
 

Kommentarer
Postat av: Madde

Skönt att det börjar rätta till sig nu! :)

2013-09-27 @ 21:43:35
URL: http://nyarsloftet2011.blogspot.com
Postat av: Camilla ♥ 130510

Hmm men bara för han sett någon dödas så har det väl inte riktigt med hans inlärning att göra? :P
Skönt det börjar lugna sig igen iaf :)
Så skönt att Sienna är så glad så det smittar av sig :D

2013-09-28 @ 08:48:14
URL: http://mirabilibus.blogg.se
Postat av: Amanda

Härligt att läsa att det faktiskt finns folk som klarar av ett sådant yrke. Jag hade haft svårt för att hålla mig lugn och inte dumförklara dem!;-)

2013-09-28 @ 15:57:11
URL: http://aochmflyttarin.blogg.se
Postat av: Lisa

Oj du har fullt upp!

2013-09-28 @ 16:23:02
URL: http://justmypassions.blogg.se
Postat av: Karin

Kämpa på.... : ) Måste kännas extra bra när du faktiskt kan hjälpa de små liven.


Svar: Ja, jag hoppas att jag gör någon nytta! Tyvärr är den ju bara högst tillfällig, då risken är stor att jag bara får stanna till jul. :S
Lisa

2013-09-28 @ 17:46:43
Postat av: terese

oh jag har missat mycket sen vår dator pajade.. och denna lilla bärbara är inte att hurra för. har du sett den filmen med hillary swank, ngt med freedom writers? you can do it!!!

2013-09-28 @ 21:14:37
URL: http://tesslashes.blogspot.com
Postat av: Cissi

Är de bra dagarna man får komma ihåg när de små liven löper amok... Är svårt det där med vad man kan ställa för krav på de barn som varit med om svåra trauman... Rent spontant så känns det ju som att man måste behandla alla lika... En av Marcus mentorselever kom till honom för att en lärare kränkt honom. Han har inte vuxit upp i Sverige och aldrig hört uttrycket "du är inte så dum som du ser ut". Marcus berättade för berörd lärare som pratade med killen och förklarade att det var ett uttryck och frågade om han ville att hon skulle sluta säga så till honom.. Killen utbrister då "nä! Då är ju jag den enda som inte blir kränkt" ;)

2013-09-29 @ 10:56:45
URL: http://nastanperfekt.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0