Julies mat

Min mamma säger att småbarn ska äta fyra gånger per dygn. Jag hoppas innerligt att det inte stämmer, för Julie är nästan uppe i det dubbla. Och det är inte så att hon är vare sig mager eller väldigt aktiv, utan mer... Gosig.
 
Frukost- gröt
Mellanmål- leverpastejmacka
Lunch- riktig mat
Mellanmål- frukt och ersättning
Kvällsmat- riktig mat
Innan läggdagsmat- ersättning
Nattamat- amning
 
Vet mycket väl att hon inte behöver nattamningen, men hon blir tyst och somnar om när hon får mat. Och jag gillar sömn. Att laga lunch och middag till henne är rätt lugnt, för jag mixar nästan alltid bara vår mat (-salt), och gröten till frukost gör jag i storkok och fryser in. Men mellanmålen tar knäcken på mig! Jag vill inte att hon ska proppa i sig vete varje dag, och är inte helt förtjust i att hon dricker ersättning. Men samtidigt räcker inte en frukt, hon ska inte ha mjölkgrejer, och jag är sjuuuuukt rädd för kvävning. What to do? Är det någon som har bra och lätta mellanmåltips, som kan hjälpa mig? Ska passa en sex månader gammal bebis utan tänder och med hysterisk moder. 
 
Matälskande knubbsäl döljer sina valkar
 

Kommentarer
Postat av: Anonym

Helt underbart att se hennes glädje över mat:). 4 ggr är kanske lite lite, hon behöver nog ett par mellanmål också. Är inte uppdaterad i de senaste rönen, vad säger BVC .s?

2015-12-29 @ 09:23:14
Postat av: Maria

4ggr stämmer inte på så små. Det är först när dom är flera år äldre... De behöver mellanmål då dom växer extremt snabbt nu i några år. Visst nattamningen behöver hon inte men det vet du och det kan du ta bort sen när du känner dig fysiskt och psykiskt redo för att ta den "striden".
Bananpankaka är bra. Smothies med mjölkfriyoghurt. Går jätte fort att göra... Den mjölkfria yoghurten finns dessutom i en rad massa smaker och håller betydligt längre än vanlig yoghurt så du kan variera det lätt. :)

Svar: Vågar inte låta henne äta bananpannkaka (kvävningshysterisk), fast hon har fått det mixat som lunch någon gång. 😀 superbra tips med mjölkfri yoghurt! Det innehåller inte en massa socker då? Man kanske kan ta havremjölk och frukt bara?
Lisa

2015-12-29 @ 10:43:05
Postat av: Tina

Mosa ihop en avokado och banan, mättar bra och är nyttigt.

Svar: Haha jag gav henne faktiskt en avokado till mellanmål i morse! Men smart att mosa ihop den med en banan, för hon var fortfarande hungrig efter avokadon. 😜
Lisa

2015-12-29 @ 10:54:59
Postat av: jannice lindell

Jag är glad över att snön äntlign kom. Trodde den aldrig skulle komma. Kul att du tittade in i min blogg=) Ha en fin dag. Kram Jannice

2015-12-29 @ 14:35:23
URL: http://lovebyjannicelindell.blogspot.com
Postat av: Zandra

Anton äter heeeela tiden, och när han inte äter så smakar han av alla andra som äter :/ turkisk yoghurt? Med kanel? Och äppelmos? Eller bara naturellt! Ris med bönor? Anton får sällan mackor, pasta å sånt! Snabba kolhydrater som bara mättar för stunden! Jag vet att inte ris är bra men 4 ggr i veckan får dom äta det! Nu är Anton extremt aktiv men det mättar kanske juli bättre? Lycka till :D

Svar: Hahaha skönt att inte bara min är ett matvrak! Vill inte heller ge för mycket pasta och mackor. Inte bara kolhydrater, men en massa gluten. Ris får hon som mat ibland, och bönor med. Men orkar man ha det som mellanmål? Jag vill ha nåt snabbt. Haha
Lisa

2015-12-29 @ 17:45:48
Postat av: Anonym

Ge gröt till frukost, mat, mat och sedan gröt igen till kvällsmat, sen är det inte säkert att hon vill ha flaskan efter det :)

Svar: Känns ändå som jag behöver klämma in något mellan mat och mat. Men extra gröt är absolut ett bra tips! Funderar på att göra egen, nyttig, välling också.
Lisa

2015-12-29 @ 17:47:07
Postat av: Tanja

Avokado som du skrapar och matar.

Svar: Testade faktiskt det igår! Hon älskade det. Men blev inte mätt. 😜
Lisa

2015-12-29 @ 18:35:55
Postat av: Jennifers.nu - Fotograf & mamma tack vare IVF

klart hon ska fortsätta vara gosig ;) haha. Nu har inte jag kommit så långt så jag vet inte riktigt vad dem kan äta till mellanmål. Men smoothie? Det går ju att variera och att frysa in / spara i kylskåpet

2015-12-29 @ 22:05:32
URL: http://jennifers.nu/
Postat av: Maria

Den naturella yoghurten innehåller inget socker. Hade tagit den istället för havremjölk i smothie. Blir för vattnigt med havremjölk :)

Svar: Perfekt! Tack!
Lisa

2015-12-30 @ 17:38:07

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0