Ändring av rutiner

Den senaste tiden har Sienna varit ledsen när vi lämnat på dagis. Hon, som tidigare rusade in utan att hinna säga hej då, som gallskrek när vi kom för att hämta efter tio timmar för att hon inte hunnit leka klart, och som ständigt pratade om dagis och sina kompisar på helgen. En av förskolepegagogerna tror att det beror på att de hrla tiden har nya vikarier (i väntan på att tillsätta ett mammavik). Kan stämma. Jag är rädd för att det är för att Sienna känner att hon inte hinner vara med oss tillräckligt när hon är hemma. Vi är trötta, hon är trött, och massa sysslor måste uträttas. Så nu försöker jag köra lite annorlunda tänk här hemma. Man kan hinna läsa en bok innan maten, även om man är vrålhungrig. Hon behöver inte slitas upp ur badet för att läggas prick sju, hur trött hon än är, osv. Dessutom ska vi försöka ha lite lugnare helger framöver. Aktiviteter i all ära, men vila och pusselbygg är inte helt fel det heller. Vi började idag- lekplatshäng medan Kim klippte sig, och sedan en snabb tur på ekohallen. Därefter hem och viiiiila, och ingen mer stress under dagen. Håller tummarna att detta hjälper lite. Vill inte att min lilla bus ska vara ledsen och stressad.
 
 

Kommentarer
Postat av: mamma/mormor Lena

Jag tror ni gör rätt :D! Tuffa dagar för Bus, hon behöver ta det lugnt och bara vara med er :)

2015-03-14 @ 15:57:27
Postat av: Karin

Usch, stackars liten. Och stackars mamma och pappa...inte mycket att göra åt dagis-situationen. Jag tror du är på rätt bana....hoppas saker ordnar upp sig nu när det börjar bli vår och soligt. : )

2015-03-14 @ 21:22:44
Postat av: terese

hoppas de nya rutinerna funkar! Är rätt säker på ni hittar en lösning =)!

2015-03-15 @ 13:46:22
URL: http://tesslashes.blogsot.com
Postat av: Anna-Lena N

Hoppas de löser sig. Att ha nya vikarier är lika jobbigt för barnen som för vikarien att köra sig rutiner/ lära känns barnen

2015-03-15 @ 17:35:53
URL: http://annalenanordmark.blogg.se/
Postat av: Frida

Hoppas det hjälper , stackars liten! Många ungar blir helknäppa när det ska komma syskon, börjar slåss bitas bli helt psycho! Så detta kan också vara en liten reaktion på nytt syskon blandat med det du skriver😊 men då är era nya rutiner perfekta för det också!

Svar: Tänkte lite på det med. Hon började ju bli extra bråkig för drygt ett halvår sedan. Och det var då jag blev "sjuk". Kanske tuffare förändring för henne redan innan, än vad vi trott.
Lisa

2015-03-15 @ 18:11:28

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0