Bra böcker

Josse tipsade mig om ett par böcker, som jag nu slukat. Till min fasa! Alltså, det är en sak att inte vara medveten, men måste jag ha gjort precis allt fel? Jag kan säga att Julies köpgröt åkte i slasken och Sienna fick sig en näve cashewnötter direkt. Dessutom attackerade jag Siennas lilla docksöta kompis på dagis idag med orden "oj, vilka tuffa byxor! Är det farliga vargar på dem?" Det var det inte. Det var hundvalpar. Men jag försökte i alla fall!
 
Matbok. Måste läsas. Seriöst. Och ge inte era barn välling!! Kan även kollas som klipp på svt play från nyhetsmorgon.
 
Sienna måste kläs tuffare. Hon ska inte tro att hennes utseende är viktigare än personligheten, eller att det är fel att hon är vild och aktiv. Hon ska mötas med samma möjligheter och budskap som hennes killkompisar. 
 

Kommentarer
Postat av: Cissi

klart man ska ge barnen 100 möjligheter - men svårt när de ändå bara leker mamma pappa barn med bilarna 😊 Eller bara kan prata om frost, Anna och Elsa

Svar: Böckerna förklarar varför de bara leker så med leksakerna, och hur du kan hjälpa dem att vidga sina vyer. Tjejer kan också vara superhjältar. Och bli statsministrar. Och chefer.
Lisa

2015-11-20 @ 18:05:34
URL: http://nastanperfekt.blo.gg
Postat av: Elena

Bra böcker! :)

2015-11-20 @ 18:46:09
URL: http://elenalouise.vimedbarn.se
Postat av: Anonym

Wohoooooo!!!! 👏👏👏👏👏

2015-11-20 @ 19:53:54
Postat av: Frida

Önskar att det är lästvång och följtvång på detta på förskolan!

Svar: Ja, det fanns ju till och med ett "förskolekapitell". :D
Lisa

2015-11-20 @ 19:54:24
Postat av: terese

vart hittar man de böckerna?

2015-11-20 @ 22:14:23
URL: http://tesslashes.blogspot.com
Postat av: Moas oplanerade (mamma)blogg

Så skönt det känns att Joar inte tar välling.

Och det är ju det som är själva kontentan om klädesdebatten. Det handlar inte om färger som blå eller rosa utan om vilket budskap man skickar till barn.Mår alltid lite illa inne på barnavdelningen när allt till tjejer är puttinuttit eller har text med självbejakande citat, som om de vore små citatmaskiner. Sen ska killarnas alltid vara så himla tuffa och med antingen fordon eller en actionfigur. Jag vill inte att min kille ska vara tuff bara för att det är så normen säger åt honom att vara. Jag uppmuntrar gärna hans eventuella mjuka sidor :)

2015-11-21 @ 22:45:50
URL: http://oplanerat.vimedbarn.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0