Marsipanpyssel

Enligt önskan av Sienna, som råkar ha en polare som marsipanpysslade häromdagen, skulle vi idag... ja, pyssla marsipan. Jag färgade lite mandelmassa och gick all in, medan ungarna också fick några klumpar med förmaningen att "detta är lera!". Julie, som har en blondhunds näsa, gav det tre minuter innan hon började tugga. "Julie, vad gör du?" "Äte!" "Äter du leran?" "Japp!" Rätt kul, om det inte innebär att hon nästa gång vi leker med lera kommer att få en rätt otrevlig överraskning. Sienna, som har sockerabstinens sedan i söndags, konstaterade kallt att om Julie åt så tänkte hon minsann också äta, och vips så var hennes marsipan slut. Och kvar satt jag och rullade mina tomtar. Blev dock otroligt nöjd. Inte för att de var snygga, men jag har liksom alltid drömt om att göra egna marsipangrejer till jul men trott att det var sjukt svårt. Och det var det inte. Det svåra var att förmå sig att äta dem sedan. Fast efter en så slank några andra också ner. Så pass många att Kim oroligt frågade varför jag inte åt mitt geisha han hade köpt, och jag var tvungen att erkänna att jag tryckt marsipan i flera timmar. Så på det stora hela måste vi väl konstatera att det var en rätt lyckad pysselgrej.
 
Grodorna var sådär juliga, men det slog liksom slint i min hjärna så jag var helt insnöad på att om man gör marsipan ska där vara grodor. I efterhand kom jag på att den associerade det med marsipangrodorna på café och inte med julpyssel, men då var det så dags.
 
 

Kommentarer
Postat av: Alice Lindström

​Hejsan. Jag vill bara tipsa om min adventskalender där jag har en tävligen varje advent fram till jul. Du hittar du fjärde luckan här: http://alicelindstrom.se/2016/december/lucka-4-2.html#comment. Jag ber om ursäkt om du inte gillar såna här kommentarer och​ hoppas du haft en fin dag!

2016-12-23 @ 09:33:57
URL: http://bilderbyalice.blogg.se/
Postat av: Marie

Men dom vart ju hur fina och söta som helst =D

2016-12-23 @ 09:35:10
URL: http://sweetwords.se
Postat av: Mamma/mormor

Typiskt Lisa- pyssel 😃👍! Så gulliga, jag din "opyssliga" mor är faktiskt imponerad. Nästa år får du doppa grådorna i choklad ......

2016-12-23 @ 18:57:49

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0