Vällingrecept

Fick önskemål om att lägga upp receptet på den hemmagjorda vällingen jag gör. Det kan jag absolut göra! Hade gärna låtsats att jag kommit på receptet själv, eller i alla fall ändrat lite så att det blivit mer personligt, men icke. Det enda jag har gjort, förutom att ta för liten pip, är väl att glömma vaniljpulver. Typ varje gång. Men det går tydligen hem ändå! Julie älskar vällingen, och har jag fantasi- eller tidsbrist till ett av mellanmålen så ger jag henne en flaska då med. HÄR är receptet. Skulle man mot all förmoda inte orka klicka på länken, så kommer här en sammanfattning:
 
Blanda 3 msk skrädmjöl, 1 msk dinkelmjöl och 2 msk rapsolja med 2 dl havremjölk. 
Häll 4 dl vatten och 4 dl havremjölk i en kastrull och värm lite. 
Blanda i mjölblandningen i kastrullen.
Koka på svag värme i 5 minuter.
Häll upp på flaska, och ställ in resten i kylen. 
Vällingen håller 3-4 dagar. 
 
Alltså, hur sött på en skala? Enda anledningen till att Julie gick med på det var för att det var just välling i flaska. Hon älskar sin flaska. OBS! X-pip! Annars blir det inte lika harmoniskt vid läggning.

Kommentarer
Postat av: Mirre

Ohh måste testas, verkar ju enkelt =D, oh så söta

2016-01-27 @ 21:48:28
URL: http://nouw.com/sweetwords

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0