Pärlplattor

Jag har tidigare skrivit om saker som är otippat roliga med att ha barn, och grejer som är förvånandsvärt tråkiga. Som barnkalas till exempel. Vem hade anat att det skulle vara så jobbigt? Det är nästan så att man börjar kallsvettas när man får inbjudan. I alla fall, en annan hatgrej är pärlplattor. Inte så mycket att göra dem, för det är faktiskt rätt roligt, som att stryka dem. Först ska man balansera ut plattan i köket, därefter lägga på ett smörgåspapper och få på strykjärnet utan att minsta lilla pärla rymmer. Och om den gör det ska man försöka lägga tillbaka den utan att välta alla andra i någon form av dominoeffekt. Har jag nämnt att jag darrar? Därefter ska man stryka den exakt lagom länge, utan att någon liten lömsk pärla sitter lös, men inte så länge att de smälter fast i formen. Och detta medan en fyraåring står bredvid en och hoppar och tjatar "när är den klar? när är den klar?" hela tiden. Sist men inte minst ska man pilla loss eländet och lyckas placera den på ett rakt underlag så att den inte blir böjd, och hindra en otålig fyraåring från att röra den medan den fortfarande är varm. Och när den tillslut är klar tages den emot med ett ointresserat ansiktsuttryck och placeras likgiltligt i en byrålåda som svämmar över av färdiga pärlplattor som man inte har minsta lilla nytta av, men där det är förenat med dödsstraff om man gallrar ut och slänger någon. Det har gått så långt att jag gömmer färdiga pärlplattor så att jag ska slippa stryka dem, kastar ut halvfärdiga och skyller på en spökkatt, och rensar ut i lådorna när Sienna sover. Längtar till nästa pysselgrej kommer. Jag tror det är aktivitetsböcker. Läraren i mig ryser nästan av förväntan. Om inte, när kan man lära barn att stryka själv?
 
En klar, en halvklar och en strykredo. Sedan bilden togs har den färdiga kastats, den halvfärdiga tömts ut och den strykredo gömts undan på köksfläkten i hopp om att Kim ska se den och ta tag i det.

Kommentarer
Postat av: mamma/mormor Lena

Jag trodde du älskade ALLT pyssel. Som ett trauma från barndomen där det inte pysslades alls eftersom du begåvats med en pysselallergisk moder ;)

Svar: Jag tycker det är helt okej att lägga pärlplattor, men att stryka de jävlarna... Hu, ryser av bara tanken! Kastade ut tre igår.
Lisa

2016-07-17 @ 15:21:35
Postat av: Anna - mamma till två prinsessor och en prins

Här var det hög igenkänningsfaktor!! Det är inte många pärlplattor som stryks hos oss utan de "råkar" ramla i golvet när barnen lagt sig eller välts ut av klåfingrig lillebror (taskigt att skylla på honom, jag vet!)

2016-07-17 @ 17:09:49
URL: http://annasfotnoter.wordpress.com
Postat av: Marie

Hehe minsann, där är nog vi också snart, skratt

2016-07-17 @ 19:31:31
URL: http://sweetwords.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0