Fördelen med en stor unge

Fördelen med att ha ett stort barn- mutor funkar asbra! 
Kim har en utekväll med sitt korpenlag, båda ungarna är förkylda och jag är astrött. Bäddad för kaos, skulle man kunna tro. Men Sienna är snart fyra år. Det innebär att hon förstår vikten av att kunna förhandla, resonera.. Och prioritera. 
"Kom hit så får jag borsta ditt hår medan Julie badar."
Tvåårig Sienna hade stuckit och gömt sig. Gör snart fyraåriga också, men när jag lägger till "annars kanske vi inte får bort klibbet och måste tvätta håret igen imorgon" kommer hon pinande snabbare än en gasell. 
"Jag måste lägga mig bredvid Julie så att hon somnar. Kan du sitta tyst i köket och vänta, så fixar jag maten om en stund istället?" Tvåårig Sienna hade vrålat att hon var hungrig och krävt mat omedelbart, skrikande bebis eller inte. Gör snart fyraåriga också, tills jag fortsätter "så får du se på surfplattan medan du väntar..." så flyger ungen upp på sin plats. Nu återstår att muta henne med godis så att hon äter upp maten, och låta henne välja kvällsbok så att hon kissar innan hon lägger sig. Underbart bra beslut att vänta tre år mellan barnen! Underlättar sannerligen när sambon är ute på vift.
 
 
Min smarta unge på kalas idag. Om vi tyckte att Siennas var stort har vi mött vår överman. De hade bjudit alla på födelsedagsbarnets dagisavdelning, plus ett par ungar till. Strongt! Kanske tur att sju barn tackade nej i sista minuten, för 13 barn räckte mer än väl. 
 
 
Trackback
RSS 2.0