Skillnader mellan sommar- och vinterlämningar

På sommaren:
Man vaknar utvilad till dagsljus, äter frukost medan barnen leker och hjälper sedan barnen på med kardborrknäppta gympaskor. Därefter cyklar man i lugn och ro till förskolan där man tar av tidigare nämnda skor. 
 
På vintern:
Vaknar av larmet och tror att det är ett skämt. Kolsvart ute, askallt i rummet och man huttrar hysteriskt tills kaffet är klar. Barnen sover som klubbade sälar, och det krävs både hot och mutor för att gå upp dem. På med kläder, fleece, halskragar, overaller/termobyxor och jacka- här börjar man själv bli yr av värmeslag, då alla klädesplagg innebär en brottningsmatch. Pausa för att ta av sig sina egna kläder innan brottningen fortsätter, med mössor och de helt omöjliga vinterskorna. Bråka om vantar, leta upp reflexväst, kolla alla fickor efter cykellampor. Leta upp den enorma påsen med extrakläder som ska med till förskolan. Kasta på sig jackan, glömma sin egen mössa och rusa ner till cyklarna. Försöka låsa upp cykellåsen med alla möjliga och omöjliga klädesplagg i nävarna, som barn 2 slitit av sig, medan barn 1 illvrålar för att mössan är fel under hennes hjälm. Prega på cykellampor, kasta på ungar och all packning och sedam desperat försöka hinna ikapp barn 1 som hunnit iväg medan tvåan slet av sina vantar för sjunde gången. Skrika ut cykelinstruktioner då barn 1 inte inser att hon är en tvärhand hög och alltså inte syns bakom alla bilar. Kämpa på i motvind och iskallt ösregn. Utan mössa. Lyssna till tjat om icke-existerande snö. Pausa för att barn 2 fryser om händerna och vill ha vantar. Cykla satan för att komma ikapp ettan som såg sin chans till självständighet. För att sedan framme på förskolan ta av allt igen, yr av värmeslag. 
 
Alltså, jag gillar vintern och tycker att december är en supermysig månad. Men på morgnarna, då kunde det dock varit sommar. I alla fall när det kommer till kläderna.
 
 
 
 

Kommentarer
Postat av: Tiff

Jag har börjat sätta stövlarna i overallen (som brandmän) gör det mycket lättare att få på allt då ☺️

2017-12-04 @ 21:57:08
Postat av: Mamma/mormor

Inte för att jag vill vara petig- men temperaturen i sovrummet är ju hyfsat enkelt att komma tillrätta med 😜

2017-12-04 @ 22:33:20

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0