Kass lärarlama

Jag jobbade som lärare i två år innan jag började plugga till det. Jag älskade jobbet, uppgifterna, kollegorna och ungarna. Och de älskade mig. Kanske inte uppgifterna älskade mig. Men ni fattar. Jag var omtyckt, kände att jag gjorde ett bra jobb och mina ansträngningar uppskattades. Nu har jag praktik, på en skola jag valt själv. Dels för att den var är utmaning och för att den har en bra handledare åt mig, men också för att jag faktiskt gillade och saknade eleverna som var där när jag praktiserade där förra gången. Idag har jag- av ungarna- blivit kritiserad för att jag "inte gör på rätt sätt", dvs som handledaren. De har suckat för att jag inte hunnit hjälpa alla. De har "blivit kränkta" för att jag nämnde att de arbetade med olika texter för att de låg på olika nivåer (till den grad att handledaren fick ljuga för dem och säga att jag missuppfattat det). De har blivit sura för att jag gett dem uppgifter. Ingen verkar ha roligt på mina lektioner. En blev sur för att "jag" inte gav dem längre tid i sporthallen (där de får vara en stund efter förstärkt engelska), trots att jag dels kastade ut de som var där för att göra plats och dels fixade fram en boll till dem. Samma person hade jag suttit en halvtimme med innan, på tu man hand, för att ge enskild hjälp. Jag fick sedan skäll av herren för att jag vinkade hej då åt honom när vi gick. Förutom det ignorerar majoriteten av eleverna mig. Eller struntar i att lära sig mitt namn, trots att jag lärt mig deras (de är ca 125 stycken). Jag är inte van vid att känna mig så här kass. Inte ens tre veckor har gått. Sju veckor kvar. Jag känner mig såhär:
 
Och imorgon kommer min observatör...

Kommentarer
Postat av: Mamma/mormor

Hahahaha! F' låt ❤. Men nu är du på en "icke-on-line"skola =verkligheten i Malmö. Fundera inför jobbansökningar. Bara det att hen kände sej "kränkt".. ... Kanske en "on-line"skola inte är så dumt ändå. Var icke orolig för observatören- hen ser vad som är viktigt. Håller tummarna!

Svar: Hen såg inte alls vad som var viktigt. Hen var urkass. Men ungarna skötte sig strålande och jag var så imponerad och tacksam. Och min handledare och jag vet i alla fall att det var en bra lektion.
Lisa

2017-02-02 @ 20:48:55
Postat av: Frida

Förstår inte hur alla kan pricka in samma dag att klaga på! Det är bara otur, tänk på allt positivt som de sagt till dig tidigare. Du gör mycket mer rätt än fel, men "felen" är lättare att peka på. Barn är oförskämda och ofta bortskämda och ibland måste de få ur sig såna saker för att ventilera sig.

Hoppas det går bra imorgon!

Svar: Eller så hade jag pms och var otroligt känslig och ynklig? Säger inte att jag hade det. Men det kan vara så att jag gick ner på ica på kvällen för att handla enbart ett 200 grams marabou... som jag krängde direkt. Just saying.
Lisa

2017-02-02 @ 22:03:18
Postat av: ★ Livet som mamma, lärare och doula i Dalarna ★

Fy så tråkigt :(. Dock vanligt att eleverna gör så där emot vikarier och studenter. Du gör ditt bästa, kämpa på! <3

2017-02-04 @ 18:17:03
URL: http://www.saramadeleine.se
Postat av: Frida

Det lät som ynkpms.. Hoppas det känns bättre nu! Du kommer bli en jättebra lärare!

2017-02-04 @ 21:15:19

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0