Das Underbara Kryapp

Jag har precis upptäckt världens bästa uppfinning (förutom swish- inget klår swish). Julie var halvförkyld och lite kinkig igår. Hon fick alvedon, och efter lunchen kastade jag ner henne i ett bad. Jag märkte några utslag vid blöjan och magen, men trodde att det var en konstig närgången mygga som varit på g. Efter en stund tog jag upp henne ur badet- och fick panik. Myggbetten hade exploderat och täckte nästan hela ungen, och var varma och kliade. Självständigt nog kallade jag på Kim, som i sin tur ringde våra mammor. Underbart! De hann dock inte svara innan jag kom ihåg tipset om Kry-appen som jag fått för ett par veckor sedan. Fyllde i uppgifter och bifogade foton på utslagen och fick läkartid 5 minuter senare, via videosamtal. Gratis, då Julie är ett barn. Läkaren ställde frågor och diagnostiserade sedan Julie med nässelutslag- vilket både min och Kims moder, nu i telefon med Kim, höll med om. Läkaren tipsade om anti-klåd medicin och sa att vi nog hade den hemma då ungarna haft vattkoppor nyligen- vilket vi hade! Hon var synsk, för det visste inte ens jag. Sedan skrev hon ut recept på antihistamin. 2 minuter senare fick jag sms om att receptet var klart, och cyklade till apoteket för att hämta tabletterna. Julie drack dem, och hennes utslag försvann. Inget överdrivet akutenbesök, inget långdraget helgvårdcentralbesök, inget stressande ovetande. Raka besked och Julie kunde örla omkring i lugn och ro naken härhemma under tiden. Underbart! Jag älskar Kry-appen! Älskar inte att hypokondriker-Kim fått nys om den, men det är å andra sidan bättre än att han är på akuten hela tiden. 
 
Den trötta fuklingen somnade klockan 17 igår, för att sedan vara vaken 19:30-22. Vem ville njuta av spelkvällen med Nina och Modi ändå liksom? Fast det gick ändå rätt bra.

Kommentarer
Postat av: Mamma/mormor

Så himla smidigt 👍!

2017-09-04 @ 19:24:06
Postat av: Sandra

Wow, då kanske man ska spana in den där appen 😄👍🏻

2017-09-04 @ 19:43:54
URL: http://nouw.com/mittlivligaliv
Postat av: Annika

Visst är det fantastiskt! Jag använde den för två veckor sen när jag hade hörselgångseksem. Fem minuter när jag hade en paus på jobbet.

2017-09-04 @ 20:06:25
Postat av: Tiff

Vad bra att ni fick snabb hjälp! Däremot kostar besöken väldigt mycket för landstingen då de är skrivna i Jönköpings län. Sen tror jag att det skrivs ut mycket onödig antibiotika bland annat då de inte kan ta snabb prover. Dessutom "slipper" de uppföljning 🤔 Det är gratis vård för barn även irl ☺️ Men jag förstår att det känns smidigt!

2017-09-04 @ 21:21:29

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0